Cum a luat naștere Texas Hold'em?

O disciplină de poker relativ tânără, Texas Hold'em este, fără îndoială, cea mai populară din lume. Nici o altă formă de poker nu poate concura cu ea ...

O disciplină de poker relativ tânără, Texas Hold'em este, fără îndoială, cea mai populară din lume. Nici o altă formă de poker nu poate concura cu ea în mod adecvat. Acest lucru se datorează faptului că regulile de Texas Hold'em sunt foarte ușor de învățat. Chiar și începătorii care nu au ținut niciodată o carte în mână pot înțelege elementele de bază în câteva minute.

Citiți mai multe
Cum a luat naștere Texas Hold'em?

După diverse estimări, câteva sute de milioane de oameni au jucat poker Texas Hold'em cel puțin o dată pe gratis sau pe bani. Pentru unii utilizatori, acest joc de cărți servește doar ca divertisment, în timp ce pentru alții este o oportunitate de a câștiga bani sau chiar un mod prin care obțin câștiguri permanente. Texas Hold'em este o disciplină cu două cărți în care jucătorii fac combinații folosind cele două cărți pe care le primești și cinci cărți comune plasate pe masă (board) în trei etape. După fiecare etapă de împărțire a cărților, există o licitație între concurenți. Participanții la o mână pot câștiga potul la licitație prin scoaterea adversarilor din joc, sau la showdown prin compararea mâinilor de poker.

Istorie

Se crede că Texas Hold'em își are originea în statul Texas, la începutul secolului al XX-lea. Atunci se numea doar Hold'em. Se crede că jocul a fost jucat pentru prima dată în Robstown, Texas. Jocul a câștigat popularitate în Dallas în 1925 și în curând a început să se răspândească în toată America.

Doyle Brunson a spus odată: "L-am văzut prima dată pe Holdam în 1959 și mi-a plăcut foarte mult. Spre deosebire de pokerul cu schimb de cărți, Hold'em are patru runde de pariuri în loc de două. Aceasta face Hold'em mai mult de un joc strategic care te încurajează să gândești mai mult ".

După ce jocul s-a răspândit în Texas, Hold'em a fost introdus în Las Vegas în 1963, la California Club, de către Corky McCorkodale. Nimeni altul decât Doyle Brunson și prietenii săi Amarillo Slim și Crandell Eddington au "adus" Texas Hold'em în Las Vegas.

Numele de Texas Hold'em se găsește pentru prima dată la Dunes Casino din Las Vegas. Nu a fost la fel de popular ca tipurile de poker cu schimb de cărți la acea vreme, din cauza diferențelor în caracteristicile jocului. După cum știi, în Texas Hold'em există cărți comune care pot fi folosite de toți jucătorii, în timp ce în Closed Circuit Poker poți face doar o combinație din cărțile din mâna ta. În mod evident, jucătorii profesioniști de poker din acele zile au evaluat jocul cu scepticism.

Numele de Texas Hold'em

Desigur, este ușor de ghicit de unde provine primul cuvânt din titlul jocului, dar secretul celui de-al doilea cuvânt nu este cunoscut de nimeni altcineva. Cea mai acceptabilă ipoteză pare a fi aceea că numele Holdam provine de la o variantă populară în anii '50 ai secolului al XIX-lea numită "Hold me Darling".

Author image
autor
Andrei Popescu e-mail

Expert cazinou online